петък, 26 май 2017 г.

Интересно! Знаеш ли, че дължината на показалеца и безименния пръст говорят за характера на човек?

Казват, че и един живот не стига, за да опознаеш напълно един човек. Разбира се, всички сме уникални, различни и имаме своите положителни и отрицателни качества. Вече докато общуваш с един човек, освен по начина му на говорене, за него можеш да разбереш и по невербалните знаци, които тялото му издава, а и по самите форми на тялото.
Дължината на показалеца и безименния пръст на човек може да говори много за някои черти на характера му, съобщи в. „Метро“, позовавайки се на изследване на Норвежкия научен и технологичен университет.Според Карл Пинцка, ръководител на проучването, дължината на пръстите се определя още в утробата на майката и зависи от тестостерона, на който е изложен плодът. При всеки индивид това е строго индивидуално.

Дългите показалци свидетелстват за ниски нива на тестостерон, а късите – за високи.
Изследването на Пинцка и неговият екип довело до заключението, че високите нива на тестостерон, респективно късите показалци, означават, че човекът е добър в много разностранни неща, включително спорта и пространствените задачи.
По-дългите от безименните пръсти показалци пък са характерни за хората, които са добри в слушането и запомнят лесно чутото и списъци с думи.


0 коментара:

Публикуване на коментар